WINGS workshop on Lean Six Sigma

WINGS and the Career Center of the Faculty of Medicine invite you to a series of workshops targeted to prepare academics for a job in industry.
Workshop 1: Lean Six Sigma
Workshop 2: GMP/GLP

WINGS_Lean

invitation_wrokshops_lean_six_sigma.pdf

The workshops are targeted to academics in Life Science interested in acquiring more skills required by the industrial sector. The workshops are given by Labjoy AB.

The first of the series will be a workshop on Lean Six Sigma to be held on the 2nd of June from 09:00 to 12:00. This workshop will be held in Swedish and is open for 15 participants. Deadline for application is 21st May.  Please fill in the expression of interest form in the link:

Lean och Six Sigma för Life Science

Lean och Six Sigma förenklar samt ökar kvaliteten och effektiviteten. Det är två beprövade metoder som startade inom tillverkningsindustrin och används idag inom t ex hälso- och sjukvård, forskning och utveckling i Life Science industrin. Workshopen innehåller en kort introduktion med bakgrund till hur metoderna kom till. Sedan presenteras en kultur som välkomnar problem så att verksamheten kan förbättras kontinuerligt med fokus på att ge kunden rätt produkt eller service. Vi går igenom Lean House, som beskriver strategier, 7 Slöserier som avslöjar tidstjuvarna i ditt arbete och Kanban, ett sätt att planera visuellt. Vi tar även upp 5S som är ett sätt att hålla ordning och reda. Ni får råd om hur man kan praktiskt kan börja med Lean och Six Sigma samt insikt i vad som krävs för att hållbart arbeta med förbättringsarbete.

Kursledare: Annika Antius från Labjoy AB är Black Belt certifierad verksamhetsutvecklare med bred erfarenhet från Life Science branschen.

For more information please contact:  Rosa Aragão Börner rosa [dot] aragao [at] biotek [dot] lu [dot] se and/or Belinda Adler belinda [dot] adler [at] bme [dot] lth [dot] se

Latest articles

12/12/2017
Are you interested in being a member of WINGS Steering Committee?
14/11/2017
SEMINAR with Prof. Jenny Emneus
09/11/2017
How to write and publish impactful scientific papers with Elevate Scientific